EN SAĞLIKLI İKİNDİ ATIŞTIRMALIKLARI

                                                                                

İşte ikindi kaçaklarını tatlıya bağlayacak seçenekler...
Muz: İçerdiği triptofan isimli protein yapıtaşı ile iştahı bastırma özelliğine sahiptir. İkindi saatlerinde 1 adet muz yiyerek, yüksek kalorili ve kalitesiz yiyeceklerden kendinizi uzak tutabilirsiniz.
Peynir: Peynir hem protein, hem kalsiyum, hem de triptofan içeriği ile iştahınızı kontrol altına almanızı sağlayacak bir besindir. İkindi saatlerinde peynirli bir salata veya peynirli bir sandviç, hem karnınızı tok tutar hem de sağlıklı ve yeterli beslenmenize katkıda bulunur.
Fındık, Badem, Ceviz: Vücutta kan şekeri dengesinin sağlanmasında önemli rolü olan kromdan zengin bu kuruyemişler aynı zamanda yağ içerikleri nedeniyle de iştahınızın kontrolünü mümkün kılar. İkindi öğünlerinde10–15 fındık veya 2–3 tam ceviz ile ikindi saatlerini tatlıya bağlamış olursunuz.
Meyve: Kuru meyveler gerek tüketim kolaylığı gerek yoğun tatlı tadı ile ikindi öğünlerinin vazgeçilmez misafirleridir. Ofis ortamının imkanları dahilinde taze meyveler de sağlıklı seçeneklerdir.
Simit: Sokak simidi, üzerine serpiştirilen susamdan dolayı da, beslenme açısından kalite ve çeşitlilik sağlayan sağlıklı bir atıştırmadır.
Kepekli bisküviler: Kepekli bisküviler kan şekerini ve iştahımızı dengeleyen pratik atıştırmalardır.