BADEM SÜTÜ NASIL YAPILIR?

                                                          

1 su bardağı çiğ badem
5 su bardağı içme suyu
Geceden suda beklettiğiniz bademleri kabuklarının kolayca soyulması için sıcak suyun içine koyup 5 dk. kadar bekletin. Kabuklarını soyduktan sonra iyice yıkayın.
4 su bardağı su ile blendıra koyup önce yavaş devirde sonra hızlı devirde tamamen beyazlaşıp üstü köpükleşene kadar yaklaşık 1-2 dk. karıştırın.
Bir tencerenin üstüne kevgir koyup tülbent veya bez kese vasıtasıyla sütü süzün. Kesenin altından yavaşça sıkarak bütün sıvı akana kadar iyice sıkın.
Tencerede kalan sıvı badem sütü, kesedeki ise badem posasıdır. Badem sütünüzü biraz tuz ve şeker veya agav nektarıyla tatlandırabilir ya da hiç tatlandırmadan sade içebilirsiniz. Bütün bitkisel sütler gibi badem sütünü de tüm sütlü tatlılarda, kek ve pastalarda, süt gerektiren tüm tariflerde hayvansal süt yerine kullanabilir, meyveli milkshake’ler hazırlayabilirsiniz.
Badem posasını da tatlılarda  kek ve kurabiyelerde, çorbalarda ve başka yemeklerde kullanabilirsiniz.