OBEZİTEYE SEBEP OLAN BUĞDAYDAKİ GLUTEN!

                                                                                                  


OBEZİTEYE SEBEP OLAN ŞEY ALINAN KALORİLER DEĞİL GLUTEN MADDESİDİR EKMEK YEMEYİN
Bilim adamlarından hergün yeni bir açıklama geliyor. Bildiklerimiz bazen yalan oluyor yerini yeni bilgiler alıyor. Uzmanlar kilo alma sebebi kalori değil gluten maddesidir diyor. Peki nedir gluten? Gluten, buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Bilim adamları araştırmayı yine fareler üzerinde yapıyor. Fareler 2 gruba ayrılmış her 2 grubada yağlı yiyecekler verilmiş ancak bir grubun yemeğine gluten ilave edilirken diğer gruba gluten verilmemiş. Bu durumda yağlı gıdaların kilo yaptığı teoriside çürütülmüş oluyor. Glutensiz ama yağlı besinler alan farelerin zayıflaması buna örnek gösteriliyor.Gluten kilo almaya sebep olduğu gibi şeker hastalığına ve kalp hastalıklarınada sebebiyet veriyor.
Dr. William Davis CBS Televizyonunda yaptığı söyleşide Buğdayın içinde Gluten var ve son bağımlılık yapıcı olduğunu dile getiriyor. Bundanda önemlisi yedikçe sizde iştahın açılmasına ve daha çok yemek yeme isteği yaratıyor. Doktor Davis, ekmek tüketmenin yığınla hastalığa sebebiyet verdiğini bağışıklık sistemine bağlı oluşan hastalıklardan kalp problemlerine kadar. Diyabet hastaları artık diyabet hastası olmuyor, reflü sorunu olanların reflü sorunları kalkıyor, astım hastaları astımdan kurtuluyor, artrit sorunları ortadan kalkıyor, bağışıklık sistemi sorunu olanlar bu sorundan kurtuluyorlar. Eklemlerinde sorun yaşayanların bu sorunları artık kalmıyor.
Dr. William Davis burada asıl önemli konu 1970′lerde genetik mühendislerinin buğday tohumuyla oynamaları. Buğday yemek kötü değil içinde gluten olan ürünler kötü burda Çölyak hastaları için konuşmuyorum, burda herkes için konuşuyorum Gluten protein gurubu içeren gıdaları hayatınızdan çıkardığınızda kilo vermeye başlarsınız, Kalp hastalıkları, kalp krizi, kollestroldeki anormallikler, artirit gibi hastalıklar, ruhsal hastalıklar ve daha pek çok sorundan korunursunuz.
Günümüzde tüketilen buğday kronik bir zehirdir. Diabet hastası olmanıza, Kalp sorunlarına, Yüksek tansiyon problemine, kollestrol problemine, bağışıklık sistemine bağlı oluşan hastalıklara yakalanmaktan korunur hayatınızda çok büyük tam bir değişiklik yapmış olursunuz.
Gluten içeren yiyecekler:
Buğday, arpa, çavdar ve yulaf içiren her türlü ekmek, simit, poğaça, kek, pasta, börek, çörek, bisküvi, makarna, pizza, alkollü içeceklerden: bira, cin, viski
Serbest yiyecekler:
Pirinç, mısır, patates ve tüm sebzeler, meyveler, bakliyat grubu, et, tavuk, balık, yumurta, kuru yemişler.