VÜCUDUNUZUN ASİT YÜKÜNÜ AZALTIN!


                                                                    

Vücudunuzu asitlendiren yiyeceklerden vazgeçemiyorsanız, işte hem onları dengeleyecek hem de zayıflatacak öneriler... Limonlu su, etin yanında bol salata, orantılı tabak, sebze suyu, Himalaya tuzu...

1-İDRARINIZIN RENGİNİ TAKİBE ALIN
İdrar renginin açık olmasına dikkat edin.
pH’nı ölçemeseniz bile koku ve renk takibi yapın.
Sabah ilk bakarak da asit yükünüzü anlayabilirsiniz.
Açık sarı, kokusuz idrar alkalidir.
Orta sarı az kokulu idrar az asitlidir.
İdrarınızın rengi çok koyu ve kokusu iyice ağırlaşmışsa asitlenmeniz yüksek demektir

2- SU İÇİN
Vücudumuzun yüzde 72si sudur.
Suyu alkali için.
Limon, misket limonu, elma sirkesi suyla tüketilince vücudu alkali yapar.
Karbonat katarsanız suyun pH’ı alkaliye yükselir. Günlük olarak en az 2 litreyi tamamlayın.
Kahve, kola, siyah çay içmeniz su içtiğimiz anlamına gelmez. Aksine bunlar mevcut suyunuzu azaltır. Bunlardan vazgeçemiyorsanız, bunların üzerine iki bardak alkali su için.
Ter kokunuz keşkinleşirse içilen su miktarını arttırın.
Sebze suyu içmeye alışın.

3- SEBZE SUYU İÇİN
Bunu alışkanlık haline getirirseniz asitlenmeyi çok kolay çözersiziniz.
Katı sebze sıkacağı vücudunuzu temizlemeye yardım ettiği gibi, vicdanınızı da temizler. Daha çok kaçamak asitlendirici yiyecekler yeme hakkını size verir. Çünkü fazladan sebze suyuyla onların zararlarını tamponlayabilirsiniz.
Sebzelerin suyunu sıkınca, besleyici maddeler, enzimler, alkali maddeler, sebze suyu içerisinde daha konsantre olur. Aynı zamanda daha fazla miktarda sebzeyi tüketmiş olursunuz. Ama ‘sebze suyu’, meyve suyu değil...
Salatalık, ıspanak, brokoli, marul, kabak, lahana, mor lahana, maydanoz, patlıcan.. aklınıza ne gelirse, bunlardan yapılan sebze suları istenildiği miktarda tüketilebilir.
Sebzeler bize canlılık verir. Bitkin hissettiğinizde sebze suyu için.
Sıkılmış sebze sularını bekletmeden tüketin. Dolapta bir öğün sonrasına bekletmek isterseniz içine limon sıkın.

4- TUZUNUZU DEĞİŞTİRİN
Sofra tuzunu bırakın, bu kadar basit.
Bunun yerine deniz ve Himalaya tuzu kullanın. Hem ödemlerinizi çözersiniz, hem kilo vermeniz daha hızlı olur.
Tuzunuzu yanınızda taşıyın. Masa tuzudan daha bonkör kullanabileceğiniz için, diğer baharatlarla beraber yemeklerinizin lezzetini artırır.

5- TABAĞINIZI ORANLAMAYI ÖĞRENİN
Yediklerinizin yüzde 20’si asit yapan yiyeceklerden , yüzde 80’i alkaili yapan yiyeceklerden oluşmalıdır. Alkali yiyecekler için verilen yüzdenin yarısının çiğ olması gerekiyor. Çiğ sebze veya çiğ sebze suyu tüketmek zorundasınız.
Hızlı kilo vermek için çiğ sebze yemeniz gerekiyor.
Salata deyince marul, salatalık, domatesten başka bir şey aklınıza gelmiyorsa, salatalara ıspanak, kabak, semizotu vs. tüm yeşilleri eklemelisiniz.
Patlıcan, brokoli gibi çiğ yenmeyen sebzeler için sebze suyu yapmak daha idealdir.
Haşlamalar, buharda pişirmeler sakıncasızdır. Kilo aldırmazlar, ayrıca doyurucudur.
Ama buharda sebze yemeği veya zeytin yağlı pişmiş yemekle kıyaslandığında, çiğ yemenin ve çiğ sebze suyu içmenin faydaları çok daha fazladır.

6- KAÇAMAKLARINIZI ALKALİYLE DENGELEYİN
Her kaçamak yapıp asitli sevdiğiniz besinden yediğinizde günahınızı silmek için, bunları çiğ sebzelerle beraber tüketin.
Hızlı kilo vermek için çiğ sebze yemeniz gerekiyor.
Mesela, her hayvansal protein aldığınızda, her karbonhidratlı besin tükettiğinizde çiğ sebzeyi yanında ekleyin.
Uzun uzun salata hazırlayamam derseniz , sıkıp sularını içiverin.
En tatlı kaçamak tatlı konusunda ideal olan hiç tatlı yememektedir. Kuru ve yaş meyvelerin az şekerli olanlarını az mikrtada tüketebilirsiniz.
Yine de meyve şekerinin cildimizi en çok yaşlandıran besin maddesi olduğunu unutmayın.

7- ÇOK ASİTLENDİREN BESİNLERİ ÖĞRENİN 
Tüm ketçap, mayonez, hazır soslar, soya sosu, alkol, çay, kahve, çikolata, kızartmalar, kömürde pişirilmiş etler, işlenmiş etler, şekerli gıdalar, beyaz unlu gıdalar, bisküvi, cips, masa tuzu, mayalı gıdalar, malt içecekler, kahvaltı gevrekleri, şekerli besinler, masa şekeri, bal şekeri, mısır şekeri, meyve şekeri, basit karbonhidratlardaki şeker, mısır, beyaz pirinç, beyaz un, inek sütü, inek peyniri, doymuş yağlar, kızırtma yağları, etler, ungillerden buğday, arpa, çavdar ve yulaf, fermente ürünler, alkol, kafein, çikolata, siyah çay, mikrodalgaya girmiş yiyecekler, suni tatlandırıcılar... Bu liste böylece uzayıp gidiyor.
Aslında market ve bakkal raflarını dolduran paketlenmiş ürünlerin çoğu.
Halk pazarına gidin!

8- DOĞRU KALSİYUM KAYNAKLARINI ÖĞRENİN
Bazı besinlerin kalsiyum içerikleri 100 gr’da miligram olarak 
Sardunya: 400 ml/gr 
Keçi sütü: 300 ml/gr 
Brokoli: 100 ml/gr 
Enginar: 51 ml/gr 
Kuşkonmaz: 23 ml/gr 
Brüksel lahanası: 36 ml/gr 
Karnabahar: 35 ml/gr 
Salatalık: 25 ml/gr 
Marul: 35 ml/gr 
Maydanoz: ml/gr 
Acı kırmızı biber: 130 ml/gr 
Ispanak: 93 ml/gr 
Turpların yeşil kısmı: 246 ml/gr 
Su teresi: 151 ml/gr 
Nohut: 150 ml/gr 
Fasülye: 50 ml/gr 
Mercimek: 80 ml/gr 
Badem: 234 ml/gr 
Susam: 200 ml/gr 
Ayçekirdeği: 120 ml/gr 
Kabak çekirdeği: 51 ml/gr 

9- ALKALİ YAPAN BESİNLERİ ÖĞRENİN
Alkali yapan besinlerden bazıları:
Limon, yeşil limon, ıspanak, soğan, sarımsak, maydanoz, brokoli, kırmızı biber, salatalık, fasülye, tatlı patates, fındık, badem, susam, keten tohumu, hindistan cevizi, hindistan cevizi yağı, hindistan cevizi suyu, zeytinyağı, balıkyağı, nar çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı, akşam sefası çiçeği yağı, avokado, zerdeçal, kavun, incir, hurma, siyah turp, kuşburnu, karpuz, kırmızı pancar, armut, siyah erik, elma, kuşkonmaz, karnıbahar, şalgam, keçi sütü, pırasa, dereotu, havuç, mercimek, kereviz, erik, bezelye, patlıcan, ceviz, kahverengi pirinç, karabuğday, darı, lor peyniri.

Az asitli besinler: 
Kuzu eti, hindi, tavuk eti, maden suyu, tereyağı

10- ASİTLENME YAPAN NEGATİF DUYGULARDAN UZAKLAŞIN


Alıntı: Radikal