ANTİAGİNG ETKİLİ KAVUNU SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN!

                                                                           
Hem yaz mevsiminin hem de sofraların vazgeçilmez meyvelerinden olan kavunun faydası çok, zararı yok...
Kavun, bol miktarda su barındırmasının yanı sıra ayrıca A ve C vitamini yönünden de zengin bir besin... Ancak kavunun kabuklarının ve çekirdeklerinin atılmaması gerekiyor. Tarım Kredi Kooperatifleri dergisinde kavunun faydaları şu şekilde sıralandı:
 * Kavun yemeklerden önce yenirse hazımsızlığı önler.
 * İdrar söktürücü özelliği olduğu için idrar yolu hastalıklarından şikâyetçi olanlara bol bol kavun yemeleri tavsiye edilir.
 * Karaciğer hastalıklarına kavun çekirdeği kaynatılıp suyunun içilmesi çok faydalıdır. 
* Ezilip soğuk süte katıldıktan sonra yüze sürülürse cildi nemlendirir ve cildin taze görünmesini sağlar. 
* Yanıklara kavun konursa ağrıyı hafifletir ve iyileşmesini hızlandırır.  
Ebru Karatosun