CİLDİNİZDE CADI FINDIĞI MUCİZESİ

                                                                  


Cadı Fındığı, İngilizce adıyla Witch Hazel ya da Latince adıyla Hamamelis Virginiana, 16.yüzyılda Amerikan yerlileri tarafından keşfedilen, geleneksel tıpta yer alan ve günümüzde de dermokozmetik endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Yerliler, Cadı Fındığı bitkisinin ağaç gövdesinden topladıkları kabukları kaynatarak bir çok alanda yaygın olarak kullanmışlardır. Amerikan yerlilerinin kültüründe önemli bir yer tutan Cadı Fındığı, sunduğu faydalar nedeniyle doğanın insanlara sunduğu güzelliklerden biri olarak kabul edilmekteydi.

Cadı Fındığı, Kuzey Amerika’nın doğusunda, Atlantik kıyılarındaki nemli ormanlarda, Nova Scotia, New Brunswick ve Quebec’ten Minnesota’ya kadar, güneyde ise Florida, Georgia, Louisiana ve Teksas’a kadar ve Kanada’da doğal bir yayılış göstermektedir. Boyu 4,5 metreye kadar ulaşabilen bir ağaç türüdür. Soğuk kış şartlarına adeta meydan okuyan bu güzel ağacın çiçekleri altın sarısı rengiyle kış aylarında ışık saçar. Kar yağdığında çiçek açabilen nadir bitki türlerinden biridir. Adı Cadı Fındığı olan bitkinin bizim bildiğimiz fındık ağaçlarıyla benzerliği yoktur.

Bilinen etkilerinden en önemlisi, doğal bir astrenjan yani sıkılaştırıcı olmasıdır. Bu özelliği nedeniyle, kısa sürede dermokozmetik üreticilerinin cilt temizliği ve yaşlanma karşıtı ürünlerinde en fazla kullanılan doğal içeriklerden biri olmuştur.