ROMATOİD ARTRİTİ OLANLARA ÇOK ÖNEMLİ TAVSİYELER

                                                                                      

ROMATOID ARTHRIT problemi olan kişiler için :

1- Besin Intolerasyon testi yaptırmayı unutmayınız .. besin tahammülsüzlüğünüzün olduğu besinleri mutlaka beslenme rejiminizden çıkartmaya özen gösteriniz.
2- İçinde GLUTEN olan tüm unlu mamülleri ( Buğday unundan yapılan herşey ) hayatınızdan çıkarınız . Mısır ekmeği kullanmaya özen gösteriniz.
3- Hazır maya kullanılan tüm besinlerden uzak durunuz sadece ekşi maya ile yapılmış tam buğday ( Gluten içermeyen undan yapılmış , evde siz yapabilirsiniz ) yada tam çavdar ekmeği kullanmaya özen gösteriniz.
4- Probiyotik içeren besin maddelerinden tüketimine özen gösteriniz ( Ev yapımı , içinde sirke kullanılmamış Turşular ( Salatalık, Pancar, Lahana gb ) ,
keza orjinal Nar ekşisi ve Boza tüketimine de özen gösteriniz.
ve Eczacınızla konuşarak Enterik kaplı Probiyotik takviyesi kullanınız.
5- Süt ve taze süt ürünlerinden (peynir vb ) uzak durunuz .
Sadece %100 keçi sütünden yapılmış yoğurt kullanın.
6- D vitamini seviyenizi mutlaka ölçtürünüz ( 25(OH) D3 ) , eksikliği durumunda doktorunuzun size önerdiği dozda takviye alınız.
7- Haftada 2- 3 kez , Paça çorbası ve Kemik suyuna pişmiş çorbalardan tüketmeyi unutmayınız ( içeriğinde Bağ doku ( Kollajen ) ve kök hücreler , Arthritin tedavisinde destek sağlayacaktır.
8- Deterjanlardan uzak durunuz ...Organik temizlik malzemeleri kullanmaya dikkat ediniz.
9- Haftada en az 3 gün ANANAS yemeye dikkat ediniz . Günlük ananas tüketim miktarı ortalama 3 parmağınızın kalınlığı kadardır. Daha fazla tüketmeyiniz.
Ananas bulmanız zor ise , Eczacınızla konuşarak içeriğinde BROMELAIN ENZIMI olan , gıda takviyesi kullanabilirsiniz.
Bromelain enzimi aynı zamanda sindirime yardımcı olurken Kanserden korunmanıza da takviye olacaktır .
10- Omega-3 desteği için Balık yağı kapsülleri ( 3 gr kadar ) yada günde 1 yemek kaşığı Organik Keten tohumunu döverek yada Kahve çekme makinesinde un haline getirerek salatanıza ekleyerek kullanabilirsiniz. Keten tohumu her seferinde taze hazırlanacaktır.
11- Yemeklerinizde , yağ olarak sadece Sızma zeytinyağı, Organik Hindistan cevizi yağı yada Keçi terayağı kullanınız, diğer tüm yağlardan uzak durunuz.