DÜNYANIN EN ESKİ TEDAVİ YÖNTEMİ: AĞIZDA YAĞ ÇEVİRME


                                                       




Ağızda yağı dolaştırırken (Ağzınız kapalı olacak ve sadece burundan derin derin nefes alacaksınız ) tükürük bezleri enzim salgılamaya başlıyorlar. Bu sıvı ile beraber ağızdaki toksitler de yağ ve enzim tarafından emiliyorlar. Mide sizin yağı yutacağınızı düşünerek enzim salgılamaya başlıyor. Ve bu enzimler de mideyi temizliyor. Karaciğeriniz de ayni yanılgıya düşerek yani yağı yutacağınızı düşünerek bol miktarda safra salgılamaya başlıyor. Karaciğerin bol miktarda safra salgılaması da karaciğerdeki safra kanallarındaki toksinlerin atılmasını sağlıyor. Safra karaciğeri ve bağırsakları temizliyor, ayni zamanda mideden gelen enzimler de bağırsaklara ulaşıyorlar. Daha sonra da boşalttım yoluyla dışarı atılıyorlar


Ağızda yağ gezdirme, ağız ve vücudunuzun genel sistem sağlığı için ayurvedik bir uygulama. 5.000 ila 10.000 senedir uygulandığı tahmin ediliyor. Ve yine dünyadaki en eski kendi kendini tedavi etme yöntemi olduğuna da inanılıyor. Evet, dünyadaki en uzun zamandır uygulanan uygulama, yanlış duymadınız!

NE İŞE YARIYOR?
Vücuttaki birçok kronik bozuklukta diş, diş kökleri ve diş etlerindeki bakteriler önemli rol oynuyorlar. Ağız bunların yerleşmesi için en besleyici ve en konforlu yerlerden birisi. Şimdi anlatacağımız teknikteki gibi yağı ağzınızda çalkaladığınızda ise, diş, diş kökleri ve diş etlerindeki toksinler temizleniyorlar ve kullandığınız organik yağdaki vitaminlerden besleniyorlar. Bağışıklık sistemi zayıflığından kaynaklanan 30 kadar hastalığa iyi geldiği Dr. Karach tarafından belirtiliyor: baş ağrısı, bronşit, egzema, ülser, kronik bağırsak rahatsızlıkları, karaciğer rahatsızlıkları gibi.

NASIL UYGULAYACAĞIZ?
Aslında çok kolay.
Sabah aç karnına, bir çorba kaşığı saf ve ısıl işlemden geçirilmemiş olduğuna emin olduğunuz yağı (zeytinyağı olabilir, susam yağı olabilir, bunlar en tavsiye edilen yağlar) ağzınızda 15-20 dakika boyunca çevirin. Dişlerinizin arasından bolca geçirin. Ağzınızda gezdirin. Dolaştırın. Yavaş yavaş yapın. Boğazınıza geçmesin, sadece ağızda.
Bu süre sonunda tükürün, sakın yutmayın. Tükürdüğünüz sütümsü bir köpük olmalı, eğer yağ gibi görünüyorsa yeterince yapmamışsınız demektir.
Aç karnına olmanız şart. Eğer yeni yemek yediyseniz ve yapmak istiyorsanız 4 saat bekleyin. En uygununun sabah kalkınca aç karnına olduğunu tekrar hatırlatalım.